Coachutbildning på Hittakurs.se - utbildning för dig som vill bli bättre på att coacha

Coaching har verkligen fått ett uppsving här i Sverige under de senaste åren.  Coacher och coaching finns inom många olika områden.

Som coach hjälper man en klient eller flera klienter att uppfylla sina mål. Som coach hjälper du till att sätta upp mål, uppmuntra och ställa frågor. Att vara coach innebär att vara lyhörd för den man coachar.

Coaching är en process som fokuserar på att den man coachar vidtar åtgärder för att förverkliga sina visioner, mål och önskningar. Coaching är också en process av frågor och personlig upptäckt. Coachingen hjälper kunden att definiera och uppnå specifika mål snabbare och lättare än om han/hon inte blivit coachad. Coaching handlar inte om att ge expertråd för hur man ska gå tillväga i olika situationer utan coaching ska stödja kundens egna behov. Coachning innebär att kunden själv löser sina problem med hjälp av coachen. Coaching handlar helt enkelt om att hjälpa andra att hjälpa sig själva. En coach hjälper kunder att hitta sina drivkrafter så att de får ut mer av sin inneboende potential. Man kan också uppmuntra sin kund till att coacha sig själv.

 Varför ska du gå en coachutbildning?

När du går en coachutbildning har du intentionen att hjälpa och coacha andra människor. Du vill att folk ska må bra och utveckla sin potential. Genom att coacha och ge mycket positiv återkoppling ser man till att den man coachar utvecklas i en positiv riktning.  Du vill andra människor väl och vill att de ska utvecklas ännu mer genom coachningen. En coachutbildning ger dig kunskaper i coachingens principer och tillämpningar på de områden där coaching används idag NLP, Mental, Kognitiv och Emotionell Träning är andra former av coaching.

 Om certifiering - att bli en certifierad coach

Det finns en hel del certifieringar för coacher. Många coachutbildningar har också sin egen certifiering. Några av de allra största certifieringsorganen är:

 • ICC - International Coaching Community
 • IAC - International Association of Coaches
 • INLPTA - certifierar coacher med NLP-inriktning

Varför ska du bli coach och varför ska du bli certifierad coach?

Om du arbetar inom ett yrkesområde med människor och har behov att ge andra förutsättningar att utvecklas bör gå en coachutbildning där du blir en certifierad coach.

Utbildningarna och kurserna ger dig kompetens och kunskap för att bedriva professionell och säker coaching. Som utbildad certifierad coach kommer du att kunna hjälpa andra att hitta sina drivkrafter och resultat så att de får ut mer av sin potential.

Mer om Coachutbildning:

Det du kommer att lära dig när du går en coachutbildningar är bland annat:

 • Hantera livsmål, karriärmål och kursmål
 • Grundläggande coachingtekniker
 • Påverkan och förändringens psykologi
 • Hur du går från från hinder till resurser
 • Utveckling av färdigheter i kommunikation
 • Hur du coachar dig själv
 • Relations- och teamcoaching
 • Livscoaching

Det finns många varianter på coachutbildningar – här får du några förslag på coachutbildningar. I menyn till vänster hittar du alla våra utbildningar men speciellt kan vi här visa på följande utbildningar som du kan gå:

Vardags -coaching - Använd coaching-verktyget och förbättra Din kommunikationsförmåga

Ledarskap och Coaching - En kurs i hur du skapar framgång i din organisation.

"Mastery in coaching" 8 dagar - Avancerad Diplomutbildning - ACSTH ackrediterad av ICF

Utbildningar och kurser för dig som vill utveckla dig inom coaching

Vi på hittakurs.se vill att det ska vara enkelt att hitta en bra kurs och utbildning för dig som vill lära dig mer om coaching och coachingutbildningar. Denna utbildningssida är till för dig som söker utbildningar på fritiden och den länkar direkt till relevant utbildning för dig som söker coachingutbildingar. Sökandet efter bra coachingutbildning och utbildningar för att bli en bra coach hittar du här på hittakurs.se

Kontakta oss angående coaching och coachingutbildning

Vill du bli kontaktad av oss, vare sig det gäller utbildning i coaching eller annan utbildning, är du varmt välkommen att använda kontaktinformationen eller kontaktformuläret till hittakurs.se som du hittar här på sidan.